Alla inlägg den 22 maj 2009

Av valstugan - 22 maj 2009 20:07

Andra dagen. Parasollet borta. Eftersom det inte gick att fälla ihop lät vi det stå kvar i sin betongfot under uppehållet. Nu är det borta. Den som tagit det kommer att få problem att använda det. Det går inte att fälla ner igen.

Vi var på plats i god tid den andra dagen. Fortfarande går inget på rutin. Allt känns nytt och lite osäkert. Fungerar strömmen?

Så fort dörren öppnades kom det röstande. Vi fick "avvisa" några i avvaktan på tio-slaget. Intresset alltjämt på topp?

Ström och kommunikation fungerar direkt utan problem. Kollegorna anländer i god tid, laddade för dagens uppgift. Det är en helt ny miljö denna dag. Vårmarknadsstånd runt omkring. Stor aktivitet bland de som behöver bygga sina stånd.

När väl marknaden kommer igång kommer också många besökare till Valstugan. En strid ström under de första fyra timmarna. Det hinner faktiskiskt bildas en liten kö utanför när det är som bäst.

Alla glada och positiva. Alla tycker om Valstugan och prisar den samma. Alla är också väldigt tillfreds med möjligheten att skriva ut röstkort på plats. Det lockar en hel del som inte tänkt rösta denna dag. Till och med "knallar" på Torget utnyttjar denna service.

Till onsdagens förtidsresultat skall läggas rösterna avgivna på komundelskontoren. Det var lika många som på Torget; alltså 205 st. Totalt röstade 458 personer den första dagen.

Fredagens reslutat av röstande på Torget var 237 st och i Stadshuset 46 st; inalles 283 st. Vi siktar i första hand på ett valdeltagande i Borås som slår resten av Sverige i genomsnitt. Snart får vi draghjälp av vår marknadsföringskampanj. Den kommer att märkas, vi lovar!


Tidigare månad - Senare månad

Presentation

Omröstning

Hur tror du att du kommer rösta? Svara på det alternativ som passar dig bäst! Genom:
 Förtidsröstning
 Ambulerande röstmottagning
 Budröstning
 Röstning i vallokalen på valdagen

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25 26
27
28
29
30
31
<<<
Maj 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Tid till Europaparlamentsvalet

Översättning


Ovido - Quiz & Flashcards